Enkhuizen op zoek naar nieuwe burgemeester

18 dagen geleden gepubliceerd

De gemeente Enkhuizen is op zoek naar een nieuwe burgemeester, na de aankondiging van burgemeester Eduard van Zuijlen in december dat hij niet beschikbaar is voor een tweede termijn vanwege zijn gezondheid. De gemeenteraad roept inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners op om mee te denken over de kwaliteiten en thema’s die de nieuwe burgemeester zou moeten hebben.

Participatie van de gemeenschap

De gemeenteraad heeft een online enquête opgesteld om inwoners de kans te geven hun mening te geven over het type burgemeester dat het beste bij Enkhuizen past. De enquête kan anoniem worden ingevuld en de resultaten worden niet herleid naar het e-mailadres van de inzender. Het invullen van de enquête is mogelijk tot en met 7 april 2024.

Het vervolgproces

De resultaten van de enquête worden verwerkt in een profielschets, die de eigenschappen en kwaliteiten van de nieuwe burgemeester beschrijft. Deze profielschets wordt besproken met de Commissaris van de Koning tijdens een openbare raadsvergadering op 24 april. Hierna wordt de vacature opengesteld en een speciaal samengestelde vertrouwenscommissie van de raad en de provincie selecteren de kandidaten en voeren de gesprekken.

De verwachting is dat in het najaar bekend wordt gemaakt wie de raad als nieuwe burgemeester voordraagt. De benoeming van de nieuwe burgemeester is gepland voor medio december. Verdere updates over het proces kunnen online worden gevolgd.