SailWise introduceert vrijwilligersproject voor jonge watersportliefhebbers

17 dagen geleden gepubliceerd

SailWise heeft een nieuw project gelanceerd: Maatschappelijke Diensttijd (MDT) Inclusive Sailing. Dit initiatief maakt het mogelijk voor jongeren om als begeleider mee te gaan op actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking. Het project stelt jongeren in staat om waardevolle ervaringen op te doen, hun talenten te ontwikkelen en bij te dragen aan de samenleving.

Een bijzondere ervaring op het water

SailWise biedt jongeren tussen de 17 en 30 jaar de kans om deel te nemen aan diverse activiteiten en programma’s. Deze zijn gericht op het ondersteunen van mensen met een beperking tijdens een watersportvakantie. Tijdens zeiltochten, trainingen en workshops, doen de MDT-jongeren niet alleen waardevolle ervaringen op in de omgang met mensen met een beperking, maar ontwikkelen ze zich ook op het gebied van watersport, leiderschap en teamwork.

Begeleiding en ontwikkeling

De jongeren die meegaan worden begeleid door ervaren vrijwilligers en een jongerencoach. Deze coach ondersteunt de jongeren bij hun persoonlijke en professionele groei gedurende het hele traject. De deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om hun ervaringen te delen en ontmoeten gelijkgestemde jongeren tijdens deze bijzondere watersport-doe-vakantie.

Zeilervaring niet noodzakelijk

Van de jongeren wordt verwacht dat ze het leuk vinden om de deelnemers met een beperking een fantastische vakantie te laten beleven. Zeilervaring is een pluspunt, maar niet noodzakelijk. Ook een verpleegkundige en/of verzorgende achtergrond is welkom, maar geen vereiste.

Drie locaties in Nederland

SailWise organiseert al 50 jaar watersportvakanties voor mensen met een beperking vanuit drie locaties in Nederland. Vanuit Enkhuizen worden zeilzwerftochten over het IJsselmeer en Waddenzee georganiseerd. Op het eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen is er ruimte voor kleine watersporten. In Friesland (Elahuizen) worden tochten georganiseerd met de catamaran de Beatrix.

Het nieuwe MDT-project van SailWise biedt jongeren de kans om op een unieke manier hun horizon te verbreden, terwijl ze bijdragen aan een zinvolle vakantie voor mensen met een beperking.