De Lutgerdina neemt deel aan de Enkhuizer Klipperrace met inclusief zeilteam

7 maanden geleden gepubliceerd

Het zeilschip de Lutgerdina, onderdeel van de Enkhuizer stichting SailWise, vaart de Enkhuizer Klipperrace met een inclusief zeilteam. Dit team bestaat uit mensen met en zonder beperking. De race vindt plaats op 14 en 15 oktober. SailWise zet zich al bijna 50 jaar in voor watersportvakanties voor mensen met een beperking.

Zeilen zonder belemmering

Het zeilteam bestaat uit mensen met verschillende soorten beperkingen, waaronder visuele, lichamelijke en verstandelijke beperkingen. “Een beperking hoeft geen belemmering te zijn om te zeilen”, zegt schipper Ruth Giesen. Iedereen die meegaat op het schip, doet voor 100% mee. De organisatie vindt altijd een manier waarop iedereen actief kan deelnemen aan het zeilen, ongeacht de aard van hun beperking.

Aangepast schip

De Lutgerdina, een 126 jaar oude tweemastklipper, is volledig aangepast voor mensen met een beperking. Het schip is uitgerust met brede gangboorden, elektrische stuurbediening, audiokompassen, een lift naar benedendeks, aangepaste hutten en sanitaire voorzieningen. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat iedereen actief kan zeilen op de Lutgerdina.

Over SailWise

SailWise organiseert al bijna 50 jaar watersportvakanties voor mensen met een beperking. Naast de Lutgerdina heeft de organisatie ook een watersportcentrum in Elahuizen en een watersporteiland in Loosdrecht. Met hun deelname aan de Enkhuizer Klipperrace wil SailWise laten zien dat zeilen een avontuur is dat iedereen kan beleven.