Toeristisch seizoen in Enkhuizen van start

21 dagen geleden gepubliceerd

Het toeristisch seizoen in Enkhuizen is weer begonnen. De VVV Enkhuizen heeft haar deuren geopend voor bezoekers nu de eerste cruiseschepen zijn aangemeerd. Vanaf 29 maart is de VVV dagelijks geopend en kunnen bezoekers terecht voor informatie over de stad, bijzondere stadswandelingen en tickets voor het Zuiderzeemuseum.

Unieke Enkhuizer producten

Naast informatie en tickets, biedt de VVV ook een scala aan unieke Enkhuizer producten aan, zoals de Drommedaris koekjesvorm, miniatuur Drommetjes en de Enkhuizer Haringbon. Ook zijn er duurzame ansichtkaarten beschikbaar van fotograaf Henk Visser, gedrukt op papier gemaakt van landbouwafval. Voor iedere 25 verkochte kaarten wordt een boom geplant.

Viering van het nieuwe seizoen

Om de start van het nieuwe seizoen te vieren, trakteert de VVV op 29 maart de eerste 100 betalende klanten op een bosje tulpen, mogelijk gemaakt door Karel Bloembollen uit Bovenkarspel.

Thema Waterwijs in het Buitenmuseum

Het buitenmuseum gaat ook weer open voor publiek. Dit jaar staat het thema Waterwijs centraal, waarbij bezoekers kunnen leren over de manier waarop de bewoners rond de Zuiderzee vroeger zuinig omgingen met ‘schoon’ water.

Activiteiten voor de kinderen

Voor kinderen zijn er volop activiteiten in Enkhuizen. Ze kunnen zich vermaken in Sprookjeswonderland, speeltuin Kindervreugde en het Blotevoetenpad. Ook de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik start dit weekend weer met rijden.

Tentoonstelling in het Flessenscheepjesmuseum

Bij het Flessenscheepjesmuseum is de nieuwe tentoonstelling ‘Redders in de fles’ te bewonderen, ter ere van het 200-jarig bestaan van de KNRM. De expositie vertelt verhalen van moedige vrijwilligers en historische momenten van de KNRM.

Vacature bij de VVV

De VVV Enkhuizen is op zoek naar een nieuwe collega voor 1 tot 2 dagen per week. Geïnteresseerden kunnen hun CV mailen of langskomen bij de VVV.

Het belooft een levendig toeristisch seizoen te worden vol met bijzondere activiteiten en evenementen in Enkhuizen.