Twee uit Grootebroek verdachte inbraak auto aangehouden

Normal aanhouding boeien001

Op donderdagmorgen hield de politie twee jongens aan op verdenking van inbraak in een bestelauto. Het gaat om jongens van 14 en 16 jaar oud uit Grootebroek.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie melding van een getuige die had gezien dat twee jongens met een zaklantaren in geparkeerd staande auto’s schenen in de omgeving van de Hertog Albrechtstraat in Grootebroek. De getuige vermoedde dat het om inbrekers ging. 
Met het opgegeven signalement ging de politie op zoek en trof de twee verdachten in de omgeving aan. Zij hadden beiden een rugzak bij zich waarin vermoedelijk gestolen goederen zaten. Beide verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Bij onderzoek ter plaatse trof de politie in ieder geval een bestelauto aan die was open gebroken. De inhoud van de rugzakken is vermoedelijk afkomstig uit dit voertuig.

Eventuele slachtoffers van auto-inbraak worden verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Adverteren op Enkhuizen-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Enkhuizen-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Enkhuizen
17:55

17° C

Zwaarbewolkt

1.7 km/h

73%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief